partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Miten mies murretaan

Uskon, että kyseessä on salaliitto! Kaikki on selvää, paitsi itse motiivi, joka on vielä hämärän peitossa. Mutta sen minä tiedän, että tämän salaliiton takana on vielä pirullisempi järjestö kuin Illuminati itse! Epäilen vahvasti, että Marttaliitolla on jauhoiset sormensa pelissä, mutta näyttöä minulla ei tästä ole – vielä. 


Kaikki selvisi minulle viime keväänä. Vaihdoin autoon kesärenkaita ja kuten tavallista viimeinen pultti oli kuin hitsattu kiinni. Se ei hievahtanut. Väänsin kuin raivopäinen Atlas. Sitten hylsy halkesi ja lensin selälleni. Rengasrauta kajahti voimalla keskelle otsaani. Hetken oli hiljaista. Kun ajatukset pääni sisällä järjestyivät suurin piirtein kohdilleen, näin kuin filminauhalta kaikki elämäni siihen astiset epäonnistumiset: pienet, keskisuuret sekä suuret. Kymmeniä ellei satoja epäonnistumisia. Ymmärsin, että eivät ne kaikki  voineet olla vaan ”sattumaa”. Takana oli oltava jokin salamyhkäinen ja erittäin vaikutusvaltainen taho, joka  hiljalleen haluaa murtaa miehen henkisesti ja fyysisesti.

Olen aivan varma, että 1999 vuosimallin Toyota Corollan vasemmanpuoleisen polttimon vaihtamisesta on tarkoituksella tehty liki mahdotonta, jotta miehinen itsetunto saisi säröjä. Oikeanpuoleisen saa vaihdettu ongelmitta ja varsin sukkelaan. Vasemmanpuoleisen vaihtamiseen ranteen pitäisi taipua samanaikaisesti kolmeen eri suuntaan ja sormien päässä pitäisi olla silmät. Muuten se ei tahdo onnistua. Tuloksena on pieni tai pahimmillaan keskisuuri epäonnistuminen. Keskisuuressa epäonnistumisessa joudut viemään auton alan liikkeeseen, vaimo kertoo nauraen kaverilleen epäonnistumisesta tai katsastusmies kysyy: ”Kukas tumpelo tämän polttimon on laittanut, sehän näyttää minne sattuu.” En käy enää katsastuskonttoreissa, vaimoni hoitaa automme katsastuksen. Joitakin vuosia sitten eräänä harmaana syyspäivänä Linnainmaan katsastuskonttoriin jäi pieni, mutta korvaamaton pala sisimmästäni.

Valtavia halpahuonekalumyymälöitä on pystytetty asutuskeskittymien liepeille, jotta länsimaalaiset miehet saataisiin murtumaan. Ruton lailla ne leviävät. Niiden sinikeltaiset Ikea-kyltit  kutsuvat seireenien lailla lajimme naaraspuoleisia edustajia, ja me seuraamme. Noiden sinikeltaisten kylttien alle tulisi lisätä varoitusteksti Danten Jumalaisesta näytelmästä: Lasciate ogni speranza, voi ch'intrate - Ken tästä käysaa kaiken toivon heittää”. Kahden tunnin jälkeen mies on kadottanut hyllylabyrinttiin vaimonsa ja pian hän tulee kadottamaan toivonsa ja järkensä. Hyllyköiden sokkeloista nousee esiin jotain Minotaurustakin pelottavampaa: vaimo, joka on löytänyt ihanan hyllykön. ”Tämähän on varmaan ihan helppo koota”, hän sanoo. Mies näkee olkapäänsä ylitse häivähdyksen tummasta varjosta, joka piiloutuu nopeasti. Se oli epätoivo.

Hyllyjen ja vastaavien kokoamisohjeet on painettu 12cm x 14cm kokoiselle paperille, eikä niistä ei saa mitään selkoa. Ne näyttävät saksalaisen U-96 taistelusukellusveneen torpedoiden ohjausjärjestelmältä. Jos ne eivät näytä siltä niin ne näyttävät Jackson Pollockin taiteen mustavalkoisilta versioilta. Mukana tulevat kuusiokoloveivi, kuusiokoloruuvit ja muut mutterintapaiset ovat valmistettu sellaisesta hötöstä, että ne on saatava kerralla oikein. Kun kuusiokoloruuvista lähtee kulmat se ei enää ole näppärä ruuvi vaan mitä inhottavin kidutusväline, jonka vääntäminen hikikäsin viiden sentin mittaisella kuusiokoloveivillä on tuskaa. Kun hylly lopulta valmistuu niin vaimo huikkaa keittiöstä ilman ivaa, että siinähän kestikin kauan, pieni poikasi on lopettanut ihailusi nähtyään sinun itkevän sikiöasennossa kuusiokolovainta nyrkissä puristaen ja huomaat, että hylly on väärin kasattu. Syvän huokauksen saattelemana murusia minuudesta tippuu karvamatolle. Kissa käy niitä haistamassa ennen kuin se pelokkaana juoksee piirongin päälle tarkkailemaan tilannetta.

Jos tuotteessa lukee: ”helppo ja vaivaton koota” niin kyseessä on ansa. Tuuletinvalaisimet, teippikoneet, siimaleikkurit, polkupyörän sisäkumit, satelliittiantennit, muovirottinkiset terassihuonekalut, mustesuihkutulostimet, tietokoneiden käyttöjärjestelmät, efektimaalit, kaakelileikkurit ja sadat muut salakavalien suunnitelmien tuotokset musertavat lopulta miehistä vahvimmatkin.

Lähempänä neljääkymmentä ikävuotta lukuisten epäonnistumisien oireet alkavat ilmetä. Mies sulkeutuu kaukosäädin kädessä sohvalle liki katatoniseen tilaan. Joku ostaa moottoripyörän, toinen veneen tai avoauton. Osa alkaa juosta, ei välttämättä vieraissa vaan maratoneja. Toiset alkoholisoituvat toisten ostaessa kuntosalin ikijäsenyyden. Joku saattaa olla niin solmussa, että kasvattaa defenssikeinona naurettava kokoisen parran. Oireet ovat moninaisia ja tuntuvat ajan myötä pahentuvan.

Kuka ikinä meitä miehiä koittaakin musertaa näillä säälimättömillä ja salakavalilla keinoilla, tuntuu onnistuvan tehtävässään. Vastarinta näkymätöntä vihollista kohtaan on turhaa.

 

Veljet, olemme hävinneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

17Suosittele

17 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (43 kommenttia)

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Tuosta tulee mieleen tarina siittiöjoukosta, joka vaelsi pimeässä ja limaisessa aukossa. Lopulta ensimmäinen kääntyi ja huusi muille: Toverit, meitä on petetty, olemme p*rseessä!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

No,ei se kokoaminen aina niin helppoa ole naisellekaan. Jos omistaisi hyvät työkalut samalla vaivalla rakentaisi hyllyn laudoista tai levyistä.
On semmoisiakin hyllyjä, joita ei saa enää purettua edes, jos vahingossa laittaa hyllyn väärin päin niin että seinää vasten tuleva reuna tuleekin etupuolelle.
Minäkin olen käynyt pari kertaa ko. labyrinttikolossissa jossa pakotetaan kävelemään kilometrikaupalla päästäkseen ulos Varsinainen kauhurysä, jossa ilmankin mielenhäiriötä paniikki pakkaa päälle.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Se on muuten usein niin, että monesti on helpompi tehdä kokonaan itse kun kasata valmiiksi tehty.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Miksi ylipäätään mennä Ikeaan, vaikka on lähellä kierrän kaukaa samoin miehenikin. Sen sokkeloihin en halua eksyä en mistään hinnasta. Toki muullakin tavoin saa koottavia osia vaivoikseen. Meille tuli Israelista kasvihuone, yli 1000 osaa, joista yksi väärä. Näin meni viikkoja, että saatiin oikea osa ja huone kasaan. Muutkin koottavat kalusteet voivat kiinastakin olla vajaita tai just tasa määrä osia, kun yksi sitten hukuuun niin tulee sutta.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Mainittakoon, että kirjoitus oli sinänsä fiktiivinen, että emme ole käyneet koskaan Ikeassa. Ikea on käynyt kyllä meillä. Kun muutimme edelliseen kämppään niin ekana päivänä meille tuli Ikea-kuvasto ja jehovat ovelle. Kumpienkaan kanssa emme tehneet kauppoja.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #10

Sinusta sen jo tiesi! En ole itsekään koskaan joutunut ikeaan tai edes katsastuskonttoriin, mutta tunnen tuskasi veli. Hieno pläjäys taas.

Jari Teräväinen Vastaus kommenttiin #10

Näin myöhään kommenttina, olisit antanut sen ikea-kuvaston niille jehovantodistajille :))

Käyttäjän jheyno kuva
Jouko Heyno

"Miksi ylipäätään mennä Ikeaan, vaikka on lähellä kierrän kaukaa samoin miehenikin"

Miksi kierrät miehesi kaukaa? Eikö avioero olisi yksinkertaisempi ratkaisu? ;)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #39

No eikö ole kiva, jos vaimo välillä pyörii ympärillä ja tutkii, että kaikki on hyvin? Sitten kun on varmistettu, että hyvin on, voi asettua likikin. ;D Sitä saa mitä tilaa...

Teppo Nygren

Kuinka monta kertaa mies saattaa myös joutua kasaamaan vaimojen ystävättärien ja tuttujen hyllyköitä. "Kyllä minun mies tulee kasaamaan". Lainataan miestä kuin kodinkonetta, joka vaan täytyy muistaa palauttaa ehjänä. Ei tosin mainita sitä ehjänä palauttamista, mutta ilmeisesti mies kuitenkin halutaan ehjänä takaisin. Kun osien joukossa on vielä ylimääräisiä nippeleitä, niin se saa miehen lainaajaa epäilemaan ettei mies olekkaan kasannut kaikkea oikein ja se ylimääräinen ruuvi pitää vaan laittaa johonkin.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Kirjoitusvirheitä korjattu. Lisään ne epäonnistumiseni pirtaan.

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

Olisin halunnut kommentoida tätä kirjoitusta, mutta

Käyttäjän JussiKolehmainen kuva
Jussi Kolehmainen

en sitten viitsinyt kun siitä(kin) olisi kuitenkin seurannut epäonnistuminen.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Työkalutehtaiden lobbausta selkeästi havaittavissa. Onhan nimittäin niin, että miehekkäimmillä miehillä työkaluja on PAljon.

Ensin joku Bahcon tytäryhtiö myy muoviseoksella kyllästettyjä kuusiokoloavaimia samanmaalaiselle huonekalujättisalaliittokaverilleen. Seuraavaksi jykeväleukainen harteikas mies pitelee käsissään mainoksessa, menevän rock-iskelmän tahdissa, mahdollisesti ledivaloinkin varustettua laitetta. Se näyttää hoitavan helposti homman jos toisenkin.

Siinä sitä taas ollaan. Mut hei, ainahan voi hetken hämätä seistessään leveässä haara-asennossa pihamaalla uusi pulttipyssy rennosti olkaa vasten vaimon saapuessa rynnäsliiviostoksilta. Siinä ikään kuin toteutuu tasa-arvon perusolemus.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Esittelen vain pari hienointa kaluani, jottei toisille tulisi paha mieli.

Hilti DX 450 pulttipistooli. Tällä ampuu 90 mm pitkiä nauloja betoniin. Tiiliverhoillussa talossa aika tarpeellinen. Ostin huuto.netistä osana isompaa settiä, jossa oli toinenkin pyssy ja iso salkku täynnä pateja sekä nauloja. Betonimiehen poika möi isänsä jäämistöä ja aika halvalla sain.

Kartro TD 163 kipsilevyruuvien automaattiruuvinväännin. Eikö näytäkin aika paljon suomi konepistoolilta? Näppärä peli ja hieno muotoilu.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Nuo kirotut ruuvaimet ovat syöneet minua ja kauan. Itse ladon kipsilevyruuveja varmuudella nopeammin 29 euron akkukoneella kuin moni moniosaaja painavalla paskavääntimellään. Johdotkin aina tiellä (ja omani on sencon akullinen, joka on 3 x isompi kuin johdolliset). Vituttaa moisten kantaminen bussissa muovipussissa.

Hilti on hieno, mutta spitfire on n. 5 x parempi ja aavistuksen halvempi. Viimeksi muistan käyttäneeni pulttipyssyä joskus 80-luvulla puhelinkioskin rahalippaan lukkoon (hähhää, rikos vanhentunut). Ei ne anna sillä ampua työmailla, eli nykyisin pääasiassa harrastekäyttöön. No prkl, kun oikein miettii, niin joskus joku joutuu ampumaan bentoniittinauhaa kiinni, koska raudoitus estää pöllönsilmät plus pora - yhdistelmän käytön.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola Vastaus kommenttiin #27

Poika, hetken jo luulin, että entinen työnantaja oli tunnistanut mut. Kielenkäyttö ja etenkin noi kaksysi vääntimet.

Mä oon muuten hitsannut telakalla -32 pakkasessa Genesiksellä maailman suurimman risteilyaluksen kannella. Now, who's the Man, Raimo too?!

Mut ekkö nää poeka pölijä tajunnu, että nuo hoetu siimalla ja markalla tuollon ku KOetettiin olla miehijä?!

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #27

Kipsilevyruuvit pitää saada aika tarkkaan tietylle syvyydelle ja jos kierroksia on paljon, se onnistuu parhaiten automaatilla. On niitä kipsilevyruuveille tarkoitettuja ruuvauskärkiäkin, joissa on rajoitinkaulus, mutta huomasin mokomat, kun olin jo kartron ostanut.

Akkuporakoneita minulla on kolme. Huomasin, että vara-akut maksavat lähes koko paketin verran, niin kyllä siitä rungosta, laturista salkusta ja muutamasta porasta jne. kannattaa reilun kympin verran maksaa. Kaksi porista on Bilteman olisiko ollut 27 euron hintaisia. Noissa halvoissa käytetyt nikkeliakut ei kovin pitkään kestä. Litium-akut taas on aika tyyriitä. Ei harrastekäyttöön oikein kehtaa.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen Vastaus kommenttiin #32

Olen oikeasti käyttänyt Makita-settiä kaikkeen jo useamman vuoden. 3 akkua, pulttari (kärkiadapterilla) ja akkuisku. Loistocombo, koska 3 akkua, 2 konetta ja 20min lataus. Pulttari on akkukonetta puolet pienempi, kalliimpi ja tehokkaampi. Ainoa haitta pulttarissa on se helvetillinen nakutus, joka kiristää muiden hermoja. Kyseinen laite haistaa momentitn ja säätää nakunsa aina optimiksi. Nerokas laite kaikkeen ruuvaamiseen ja pulttaamiseen.

Tässä eka linkki oikeaan tuotteeseen, anteeksi kaupallisuus:

http://www.karkikauppa.fi/makita-iskeva-akkumutter...

Tässä se mun iskukone:

http://www.ikt.fi/product_details.php?p=3166

Toki oikeaan iskemiseen käytän witun wanhaa Hilti te-15, joka on jo 15-vuotias.

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski Vastaus kommenttiin #37

Asiallisia ammattivehkeitä. Nuo minun esittelemät olivat huuto.netistä ostettuja asiallisia ammattivehkeitä, mutta vähän last season. Yleensä käytän omasta mielestäni parasta valikoimaa tarjoajilta biltema, hong kong ja tarjoustalo eli niitä ihan halvimpia. Hauskimpia on se hong kongin puukkosaha nimetä "Pukkosaha". Vähän niin kuin ne Taiwanin emolevyt taannoin, joiden manuaalissa oli sivu nimeltä "This page internationally left blank". Huumori in broken language. Niitä koneita tarvitsee vain niin useita, että sanoisiko "vakavammalla harrastelijalla" ei ole varaa ammattilaistasoon. Vaihtaa sitten parempaan, jos ei lelut riitä. Osin olen ammattilaistasoon siirtynytkin, mutta toistaiseksi vain käytettyihin.

Niin, ja se show off -puoli: Poika, sinä olet Mies!

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Ai niin, vaimolla aikas isot.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Minulla on sormenpäät ihan sinisenä, kun olen CISSiä asentanut mustesuihkutulostimeen, jolla on tulostettu liian harvoin. Vaalea syaani ja vaalea magenta jättävät viivaa. Olen koittanut kaikkea. Crc:tä ja isopropanolia pullosta, pumpulitupposta ja talouspaperilta. Olen tulostanut vähintään 100 sivua päätestauksia, testitulosteita ja siivonnut päitä ohjelmallisesti. Ja ei. Aina vaan vaaleat cyaani ja magenta tukossa. Aluksi kokonaan, nyt vain vähän. Seuraavaksi irrotan pään ja liotan sinolissa, propanolissa. Sitten asennan sen takaisin, jonka jälkeen se ei edelleenkään toimi. Sen jälkeen liotan bensassa ja laitan grilliin palamaan.

Kiinasta tilaamaan uutta.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Olen luvannut itselleni, että mustesuihkutulostimiin kosken enää kirveellä tai vastaavalla ongelmanratkaisuvälineellä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen
Samu Sirkkalehti

Omistan iskuporakoneen jolla voi porata kalliota ja viisi erilaista polttomoottorikonetta, joista yksi on auto ja toinen on perätuuppar.

Ostelua ei tule harrasteltua ko ei oikeen mitään tarvii...

Paitsi, että pitäisi hommata nykyaikaisia LED-kasvivaloja talven sisätilapuutarhailua varten ko nuo purkausvalot alkaa jo korpeamaan. Netistä ne tillaapi hää sitten joskus.

Eilen siirryin vahvempiin pullo-oluisiin ja havaitsin, että rapakaljaa ei toinna enää juoda ollenkaan.

-

Ketjun alkupäässä on närkästyneisyyden ilmapiiriä havaittavissa. Nölperöyteen auttaa esim. seksi, urheilu tai jopa huumeet. Kohtuudella nautittuna.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ikea on todella epäinhimillinen paikka, ja onneksi opin sen suht nopeasti. Viimeinen oppitunti oli Tampereella, jossa pääsin kunnialla ulos myymälästä, mutta auton etsimisessä oli usko loppua.

Corollan polttimonvaihto edellyttää ilmeisesti gynekologin sorminäppäryyttä, ja sitä ainakaan minulla ei ole. Toisaalta käytit sanaa "katsastusmies", ja siihen termiin sisältyy sukupuoli. Mies se on katsastusmieskin, joten ajovalo-asiantuntemusta ei ole menetetty naissukukunnalle.

Taannoin tunsin tyytyväisyyttä, kun eräästä alan artikkelista luin Hyundain polttimonvaihtoon tarvittavan ammattimaista asentajaa. Olen vaihtanut Hyundain lamppuja puhtaasti amatööripohjalta; ensimmäiset kerrat olivat kieltämättä jännittäviä ja pitkäkestoisia, mutta tekemällä oppii.

Ja se joka käsivoimin vääntää avainhylsyn halki, on Tosi Äijä.

Käyttäjän Jan-OlofEriksson kuva
Jan-Olof Eriksson

Totta joka sana! :D

Meidänkin autossa toisen polttimon vaihto on tehty niin vaikeaksi, että on purettava puoli autoa jos haluaa saada sen vaihdettua. Enää en suostu edes yrittämään, vaan auto käytetään jossain pajalla sen takia. Arvatkaa kuka sen sinne vie? :D

Käyttäjän weareallafricans kuva
Niklas Bergman

Veikko, tämä on kerrassaan helmi! Sinussa on jotain Bill Brysonia...:)

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Aivan mahtavan hauska juttu - kiitos siitä. Pyyhin vieläkin kyyneleitä silmistäni, kun nauratti niin maan hurjasti. Lisää näitä....

Taisto Merilä

Minulla oli muinoin ikeaperäinen futon-sänky, jossa osia tosiaan riitti. Eräs henkisen kasvun edellytyshän on blogin myötä ilmitulleiden asioiden lisäksi riittävän ohut, kova ja kuhmurainen patja. Sitä (patjaa) ei minulla enää ole, mutta rakennelman lautaosat ovat suurimmaksi osaksi tallella häkkivarastossa autonrenkaiden tukena.

Asiasta toiseen – Muistelen että uhkasit yhteisöä jollain musiikkiblogilla alkukesästä. Tuli vaan mieleen.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Musablogi tulee kunhan saan rauhallisen hetken, hyvää viskiä ja sikarin.

Käyttäjän RiittaMustonen kuva
Riitta Mustonen

Ostan vain vanhaa!

Tämän takia mie hommaan aina kalusteet osto-ja myyntiliikkeistä. On valmiiksi kasattu ja lujaa tekoa: miun keittiön tuolit on käytössä jo neljättä sukupolvea. Ne on tuotu evakkojunalla Karjalasta Ensosta ja viety aikanaan lotjalla Savonlinnaan turvaan. Eivät nitku eikä natku. En tiijä millä ihmeen luuliimalla ne on liimattu kun poika keikkuu tuolilla eikä mene miksikään. Nykyiset lastulevyrojut hajoaa ensimmäisessä muutossa!

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Minä en ole ostanut mitään osto- ja myyntiliikkeistä. Joskus pikkunassina yritin tingata ilmapistoolin hintaa sellaisessa alemmaksi kuin tavallisessa kaupassa uutena myytävän. Ei onnistunut. Sen jälkeen olen kyseisiä liikkeitä välttänyt. Joskus harvoin olen hauskuuttanut itseäni näyteikkunaostoksilla järjettömällä hintatasolla.

Huuto.netistä saa käytettyä kalustetta lähes kiitoskaupalla. Vaatekaappi 5 €, keittiön kaapisto 15 € jne. Tori.fi on toinen hyvä. Ekotoritkin ovat kalliimpia, mutta niissä ja kirppareilla sentään melkein kannattaa käydä.

Käyttäjän RiittaMustonen kuva
Riitta Mustonen

Hienoa tekstiä!

Mutta Veikon kirjoitus oli nautittavaa tekstiä: minä, mies ja poika 16-v naurettiit hyvät naurut! Kiitos Veikko!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ennen olisi tuon tason pakinasta maksettu reilu palkkio. Maksetaanko tästä?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ei makseta. Mulla on pääni sisällä jonkinlainen nivaska tämäntyylisiä juttuja. Olen tässä kerännyt viitseliäisyyttä, että tarjoisin niitä rahaa vastaan julkaistavaksi. Tosin, tuskin kukaan tälläisen tuntemattoman tyypin juttuja julkaisisi.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Ei nykyisin makseta. Päinvastoin pitää olla kiitollinen ja ottaa vastaan kaikki häiritsevät mainokset, kun saamme käyttää ilmaispalvelinta.
Nykyisin painetutkaan lehdet eivät maksa edes kaikista tilatuistakaan kolumneistaan tai asiantuntijajutuistaan.
Niin, kai sitä pitäisi ensiksi ruveta julkkikseksi jos haluaa julkaista vaikka kirjan. Omakustanteena sattaa päästä omillen, jos oikein ahkerasti markkinoi?

Käyttäjän rkoski kuva
Raimo Koski

Varmasti pääsee omilleen, kun sen pystyy tekemään melkein ilmaiseksi. Paperille jos haluaa painaa, niin sitten kertyy kustannuksia. Tosin pikapainoilla on yhdenkin kappaleen teettäminen sen verran halpaa, että se kannattaa. Lisätietoja: http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/91... ja http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/10...

Sähköisenä julkaiseminen on joko täysin ilmaista niin kuin nyt täällä tai erittäin halpaa niin kuin oma palvelimeni www.raimokoski.fi. Itse maksoin kuukausivuokraa etukäteeen jotain 13 €/kk, mutta vähän aikaa sitten OVH-hosting tiputti sitä 3,7 Euroon ja marraskuussa katkeaa maksettu aika ja minäkin maksan sitä halvempaa vuokraa. Hinnasto on sivulla https://www.ovh-hosting.fi/dedikoidut_palvelimet/k... ja näköjään tuo halvin on nyt loppu, mutta ei se kallimpi 12,4 € paha ole. Muualta saa varmaan halvemmalla. Lisätietoja http://www.raimokoski.fi/?q=node/18 ja http://rkoski.vapaavuoro.uusisuomi.fi/kulttuuri/13...

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Pointti onkin; mitä tienaat työlläsi?

Matias Gerlich

Työn rationalisointi. Kustannussäästö tai oikeastaan piilevien kustannusten työntäminen yhteiskunnalle (kelvottoman roskan hävittämiskustannukset).

Käyttäjän OssiOjutkangas kuva
Ossi Ojutkangas

Naurettavan kokoisen parran kasvattaminen on niin hyvä defenssikeino mitä tahansa vastaan, että päätin ottaa sen käyttöön jo alle kolmikymppisenä!

Tämän blogin suosituimmat