partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Tamperelaista taksipalvelua

Välillä elämässä tulee hetkiä, jolloin joutuu miettimään missä kulkee kohtuuden raja. Minä jouduin miettimään sitä eilen. Pääosin olen käyttänyt taksin palveluita iltaisin siirtyessä kulttuuriharrastuksestani toiseen, ja kun olen nauttinut tarpeeksi kulttuurista niin taksi on usein tuonut minut turvallisesti kotiovelle ja kuski toivotellut hyvät jatkot. Taksikuskeista minulla ei ole ainuttakaan huonoa kokemusta. Eilen kuitenkin tapahtui jotain sellaista, jonka johdosta on pakko harkita tulisiko tämänhetkinen taksijärjestelmä purkaa, jotta siitä voisi rakentaa  hieman asiakaslähtöisemmän. 

 

Minulla ja kuusivuotiaalla pojallani oli varhain aamusta tärkeää menoa. Koska auto oli vaimoni käytössä niin vaihtoehdot olivat vähissä. Yleensä näissä tapauksissa menemme bussilla, mutta tällä kertaa päädyin taksiin, sillä määränpää oli kahden bussimatkan päässä. Lisäksi meillä oli jonkin verran tavaraa kannettavana, joten ajatus  aamuruuhkabussissa seisomisessa ei tuntunut hyvältä idealta.

 

Reippain mielin soitin aamulla taksikeskukseen ja tilasin taksin. Samalla pyysin, että voisiko keskus lähettää sellaisen taksin, jolla on mukanaan istuinkoroke. Virkailija sanoi, että takseissa ei ole istuinkoroketta, mutta sellaisia on taksikeskuksessa. Hän jatkoi kertomalla, että taksi laittaa mittarin päälle, hakee istuinkorokkeen, tulee sitten hakemaan meidät ja tämä tekee noin 25 euroa lisää matkakustannuksiin. Olin lapsellisesti kuvitellut, että taksifirmat joiden työnkuva on asiakaspalvelua pitäisivät huolen siitä, että ainakin osassa autoista on istuinkoroke. Istuinkorokkeen puute ei voi olla kustannuskysymys, sillä ne maksavat vain parikymppiä. Istuinkoroke ei ole iso, joten sitä voisi säilyttää auton tavaratilassa. Kerroin, että ei kiitos – pitäkää istuinkorokkeenne, otan oman korokkeen mukaan.

 

Taksia odottaessa mietin, että seuraavaksi taksikuski varmaan ilmoittaa, että nahkapenkeille istuinkoroketta ei saa laittaa, ettei ne naarmuunnu. Näin ei onneksi käynyt ja taksikuski vei meidät perille. Neljäntoistakilometrin matka maksoi 38 euroa. Jos olisin käyttänyt heidän istuinkorokepalveluaan niin matka yhteen suuntaan olisi maksanut 63 euroa. Tämä tuntuu hieman kohtuuttomalta. Jos joudun vielä samanlaisen tilanteen eteen niin auton vuokraaminen tulee halvemmaksi. Tampereella meinaan Ford Transitin saa vuorokaudeksi omakseen 59 eurolla.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Riippuu myös hieman kuskista ottaako niitä lisämaksuja
Itse en juuri niitä naputellut vaan ajattelin palvelun kautta
Eivät ne pakollisia ole ne lisämaksut
(Voivat ollakin nykyisin...en tiedä kun en enää aja)

Jos ei muuta voita sillä älyttömän lisämaksun pois jättämisellä niin sen voittaa että asiakas tilaa toisenkin kerran

Käyttäjän jaanapaju kuva
Jaana Paju

Muuan taksikuski totesi, että japanilainen liikemies oli ihmetellyt Tampereen liikennevaloja Onko täällä joku hätätilanne, kun valot on aina punaisella? Taksimies oli todennut, että Tämä on ihan normaalia, Tampereella ei ole liikennevaloja vaan pysähtymisvalot.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ne yleensä ihmettelee joko tuota tai sitä, että miksi ihmiset ajavat punaisia päin. Täällähän on usein tapana ajaa vielä punaisillakin. Turvallisuuden maksimoimiseksi punaisia päinajo (enkä tarkoita nyt 1918 punaisia)tehdään liiallisella tilannenopeudella.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Yleisesti kantaan ottaen sanoisin, että jokainen yksityinen yritys Suomenkaltaisessa maassa keinolla tai toisella lypsää asiakkaita ihan laillisesti.
Oletteko asioineet koskaan putki- ja sähkömiehen kanssa?

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Taksiyrittäminen eroaa kaiketi niin muista yrityksistä, että hinnat ovat lukkoon lyötyjä ja hinnalla kilpailua ei ole.

Käyttäjän Farzad kuva
Farzad Moghaddam pour

Tämäkään ei sulje asiakkaan lypsämisen mahdollisuuden ovea :)

Tämän blogin suosituimmat