partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Kiekkoa ja ikoneita

Tamperelaista kiekkohanua hieman naurattaa tämä pääkaupunkiseudun ”kiekkogate”. Aiemmin Jokerit ilmoitti, että Jere Karalahti tulee pelaamaan heillä. Tästä suivaantuivat niin Jokereiden kuin HIFK:n kannattajat. HIFK:n kannattajat polttivat päreitään ja vanhoja Karalahden pelipaitoja. Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty ry keräsi adressia, ettei sopimusta Karalahden kanssa tehtäisi. Lopulta syystä tai toisesta Jokerit ilmoittivat, että Karalahti ei pelaakaan heillä ja molempien leirien kannattajat huokaisivat helpotuksesta. Tänään Jokereiden tiedotustilaisuudessa kuitenkin ilmoitettiin, että Jere Karalahti pelaa Jokereissa tulevalla kaudella. Pienoinen helvetti roihahti uudestaan liekkeihin.


Avautumiset sosiaalisessa mediassa ovat olleet luonnollisesti tunteikkaita. Vanhemman liiton Jokerifanit ovat tietenkin pettyneitä ja uudemman liiton väki tuntuvat olevan sitä mieltä, että viime kaudella 54 ottelussa tehot 7 + 7 tehnyt 38-vuotias Karalahti on suurin piirtein Suomen ellei Euroopan parhaita pakkeja. Monet petopaitojen kannattajat ovat pitänet Karalahtea HIFK-ikonina ja nyt jonkinlaisena petturina. Meillä täällä Tampereella kiekko-ikonit ovat hieman erilaisia. Heille ominaista on se, että he ei pelaa kuin yhdessä ainoassa SM-liigajoukkueessa – piste. Karalahden kaksi edellistä SM-liigaseuraa ovat olleet Espoo Blues (2010-2011) ja Oulun Kärpät (2007-2008). Tuollaiselle seurahistorialla ei Tampereella  puhuttaisi kiekko-ikonista.

 

SM-liigan kannalta on positiivista, että tämän kaltaista ”pöhinää” on ennen kauden alkua. Viime vuonna ennen liigan alkua Jokerit ja HIFK järjestivät  hieman synkempää pöhinää. Paluumuuttajia kotoiseen liigaamme on tullut mukavasti. KHL-peikko toki vaanii valppaana pelaajia ja valmentajia, mutta muuten SM-liiga elää ja voi hyvin. Viime kausi oli tasaväkistä ja viihdyttävää vääntöä. Uskon, että sama trendi jatkuu.

PS. Jere Karalahdella on aina oma pieni nurkka sydämessäni tämän hetken vuoksi. Tämä kuuluu niihin kiekkohetkiin, joita ei unohda koskaan: Venäjä – Suomi 1999

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

""Muistan joskus kauan sitten kuulleeni Jokeri-fanien laulavan seuraavaa "kannustuslaulua" Jerelle:
(säv. Joulupukki, joulupukki)
"Karalahti, Karalahti
rattijuoppo, narkomaani
polttaa pilvee, vetää hepoo
piti peleistäkin lepoo!"
Onkohan laulu jo kaivettu naftaliinista?""

Ylläoleva lainaus jatkoaika.com keskusteluosiosta...

Tsadin media pitää tulevan kauden "suosikkeja" framilla kun kauden alku lähenee...
Mutta on tuossa "leuan" venkoilussa ja enemmän kuin farssin aineksia. Jos mr Kekäläinen olisi vielä remmissä niin tälläinen komedia olis jäänyt esittämättä.

No nyt pääsee Karalahti esittelemään HIFK-tatuointiansa jokerien suihkussa...

Tämän blogin suosituimmat