partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Jääkiekon MM-kisojen ensimmäinen farssi: kannattajat

Kun päävalmentaja Jukka Jalonen julkaisi perjantaina alkavien jääkiekon MM-kisojen joukkueen niin suomalainen kannattajakulttuuri näytti taas todellisen karvansa. Sosiaalisessa mediassa joukkue heti haukuttiin lyttyyn. Sitä kutsuttiin mm. huonoksi farssiksi, sitä pilkattiin ja sille naurettiin. Tähän syyllistyivät tavalliset lätkäjätkät ja osa viihdeurheilutoimittajista. Tämäntapainen toiminta on mielestäni halveksittavaa. Leijonat eivät  tarvitse tuollaisia ”faneja”, eikä sitä voi rakentavaksi kritiikiksikään voi laskea. Jos menestystä tulee niin nämä samat kaverit kirjoittelevat ”huikeaa”-etuliitteellä kuinka hienosti Leijoniin on yhdessä uskottu ja laulavat tuoppi kädessä  Karjalaisen Sankareita.

 

Näitä ”kannattajia” kiinnostaa enemmän se kuka ei ole joukkueessa kuin se keitä siellä on. Tsemppaamisen ja hyvän meiningin luomisen sijaan pelaajat otteineen luokitellaan huonoksi jo ennen kuin kiekko on edes tippunut jäähän. Menestystä ei toivota eikä odoteta, vaan silmä kovana seurataan koska tulee epäonnistuminen. Pakin viivavirheestä saa isomman tunteen kuin ranarimaalista. Leijonia ei aseteta edes altavastaajaksi vaan suoraan häviäjäksi. Tämäkö oli se kiekkomaa, joka mainostaa olevansa hengeltään sisukas, reilu meiningiltään ja sellainen joka ei jätä kaveria?

 

Taas vanhat valitusvirret siitä kuinka NHL:stä pitää saada apuja kaikuvat kaikkialla. Jos noin joka toinen päivä NHL-pelin pelannut kiekkoilija ei tunne olevansa siinä tilassa, että kykenee edustamaan Suomea haukutaan hänet maanpetturiksi. Nämä valitusvirren veisaajat lisäksi tuntuvat kuvittelevan, että NHL-kiekkoilijamme ovat kuin haltijoita, joilla mailan sijaan on taikasauva, jolla voi taikoa maaleja – tsing!

 

Leijonat valmentajineen yrittävät ja antavat kaikkensa – siitä ei ole epäilystäkään. Jospa me kannattajatkin tekisimme pienen Miracle on Ice” -tyyppisen tempauksen ja kannustaisimme omiamme lujaa ja reilussa hengessä. 

 Lue myös:

Urheilija tekee kaiken aina väärin 

Teemu Selänne kritisoi: Suomessa odotetaan epäonnistumisia

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Vaikka viikonlopun (varsinkin Ruoti-peli) pelit meni ns. vihkoon niin silti väittäisin kasassa olevan taisteleva porukka.
Joukkue täynnä 3-4 ketjun äijiä jotka jättävät kentälle kaikkensa, otetaan esim. Sm-finaalijoukkueista valitut pelaajat.
Joukkue ei ole nimimiehillä kuorutettu mutta toivottavasti henki voittaa materian...

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Henkinen paine kotikisoissa voi olla jopa ratkaisevasti pienempi kuin joukkueelta ei odoteta menestystä.

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Vihaan kiekkoa ja kannatan Ruotsin maajoukkuetta, mutta teksti oli hyvä, yleispätevä. Ei tarvitse olla kiekkofani tunnustaakseen kovan työ arvon, ja tuomitakseen turhan pilkan.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Kuuluuko Hjallis Harkimokaan todellisiin fanittajiin? Kuuluu ilmeisesti, jos faniksi luetaan ne, jotka kritisoivat kieltäytyjiä. Ei hän kritisoisi, jos joukossa olisi enemmän tähtiä, jotta jäähalli saataisiin, joka otteluun täyteen, sehän olisi hänenkin etunsa.

Ilmeisesti myös hän on unohtanut, että jääkiekko pelin pitäisi edelleen olla joukkuepeli, jossa toki mukana voi olla joku tähden omainen joukkuepelin merkityksen ymmärtävä pelaaja. Välttämättömiä he eivät ole. Ja nuorista voi löytyä niitä uusia, jotka löytävät tähteytensä tällaisissa turnauksissa.

Ovatko täällä oppinsa saaneet pelaajat velvollisia edustamaan maataan jokaisessa vai ainoastaan heille itselleen sopivissa turnauksissa, joista heidän peliuralleen on merkitystä. Velvollisuutta ei varmasti ole, jos sitä ei ole mihinkään kirjattu. Asia erikseen on se kuinka monelle se edes enää on kunnia asia uran myöhäisemmässä vaiheessa.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ei kuulu, ja kiekkoleijona numero 79 haluaa pitää vain itsensä eslle

Juha Hiitelä kirjoitti tästä hieman paremmin kuin mitä nuo veljet.
http://www.iltasanomat.fi/mmkiekko/art-12885613125...

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Hyvin oli asia punnittu ja esitelty.

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Tämä joka keväinen valitus NHL-kieltäytyjistä ei kerro mitään itse NHL-pelaajista, mutta se kertoo karua kieltä MM-kisoja seuraavan yleisön jääkiekkotietoudesta ja jääkiekon seuraamisen tasosta.

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset