*

partakäkipaholainen "Be yourself; everyone else is already taken." - Oscar Wilde

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansainvaellukset

Suomi: loppuelämän päiviä

 

Kekkonen on nykyisin kirosana. Hänestä tuli sellainen heti kuolemansa jälkeen. Niin monella oli jotain hampaankolossa, niin moni oli vain odottanut päivää jolloin uskaltaisi avata suunsa. Se parjauskampanja alkoi yhteiskunnan yläkerrasta, ylimmästä kerroksesta.

Tiede olkikukkona

 

1.

Tarina eurooppalaisella uudella ajalla syntyneiden ja kehittyneiden erityistieteiden vaiheista on eri muodoissa kerrottu likipitäen kaikissa filosofian historioissa, mutta sen olennainen sisältö ei vielä ole kantautunut kaikkien korviin.

Me, muut, ja kansainvälisyys

Jos kansainvälisyyttä on USAn satavuotiset kotoutusmellakat mustien ja valkoisten välillä, en halua  että maamme, kohta entinen lintukotomme  pakkokansainvälistetään.

Kansat ja valtiot muodostuneet suurinpiirtein samanmielisistä ihmisistä  kulttuureineen kuten afrikkalaiset heimotkin.  Rikkautta on kun vierailemme toistemme luona emmekä muuta kutsumattomina toistemme vainioille.  Vihreästi ajatellen on surkeaa, jos kansat siirtyy kääntöpiirien väliltä tänne napapiirille.  Taikka sitten puhe hiilijalanjäljestämme on hölönpölyä.

Kuva Suomesta

Tulevaa kesää  odottaessani ensi kertaa toivon, ettemme olisi antaneet nykyistä kuvaa maastamme, koko maailmalle kuuluvasta sosiaaliturvastamme.

Uudisasukkaat kesällä 2016 jäisivät alle sadantuhannen kun pikalevitykseen maailmalle laitamme kansalaisistamme kertovan Turkan Seitsemän veljestä.

Jos tämä esitykseni ei tehoa, olemme talven tullen vierainemme kusessa.

 

 

 

 

 

 

Euroopan kansainvaellukset

Vietin kylmän sodan kaudella yhteensä kahdeksan vuotta saksankielisellä alueella (Länsi-Saksassa, Sveitsissä ja Itävallassa). Länsi-Saksan talousihme keräsi maahan vierastyövoimaa jo 1950-luvulla. Neuvostosotilaiden miehittämä Itä-Saksa julistautui itsenäiseksi valtioksi vuonna 1949. Maan kansalaiset siirtyivät massoittain töihin länteen. Tästä johtuen Itä-Saksan oi pakko rakentaa Berliinin, pääkaupungin, poikki korkea muuri, josta tuli kylmän sodan rautaesiripun symboli.

 

Pakolaisen uskottavuus

Näinkin voisi olla.  Ruotsi aloittanut vanhan itäisen osansa, Suomen, väkisin liittämisen äiti Svean helmaan.  En tykkää ruotsalaisista ja lähden pakolaiseksi.

Kuljettuani viikkoja lukuisten rauhallisten eurooppalaisten maiden halki,  saavun Egyptin porteille ja sanon olevani pakolainen.

Noinkohan minua uskotaan, vai luulevatko minun hakevan muuta kuin rauhaa.  Olen tehnyt kuitenkin yhden hyvän työn.  Olen matkallani vähentänyt hiilijalanjälkeäni  siirryttyäni kohti päiväntasaajaa.

 

Pariisin ilmastokokoukselle

Ilmastonmuutoksesta, hiilijalanjäljistä huolestuneelle Paris 2015 ilmastokokoukselle esitän:

Muuttoliike, kansojen vaellukset tulee suunnata itä-länsisuuntaisesti taikka napapiiriltä kohti päiväntasaajaa.  Nykyinen muuttoliike  kääntöpiirien väliltä kohti napapiiriä lyö korville ilmastonmuutoksen tavoitteita.

Eurooppalaisten tiedesaavutukset 97% – tieteestä maailman pelastus

97% merkittävimmistä tieteen saavutuksista eurooppalaisten – tieteestä planeetan tulevaisuuden pelastus

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset

Julkaise syötteitä